Ölümsüz Köklerimiz: Atça Çomaklı Şehitlerimiz

Yürütmekte olduğumuz bu sosyal ve kültürel projemizde amacımız

çocuklarımızın milli ve manevi değerlere sahip olan, geçmişiyle bağ kurabilen,

kültürlü, çevre bilincine sahip bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamaktır.

Bu projeyle öğrencilerimizin yaşadıkları yöredeki tarihi ve kültürel değerleri tanımalarını, milli ve manevi duygularını pekiştirmeyi, toplum değerlerine saygılı, ahlak ve sorumluluk duygusu gelişmiş bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı, ayrıca çevre bilincine sahip olmalarını hedefliyoruz.

11.03.2024 210

Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere yaptığımız etkinliklerde öğrencilerimiz okulumuzun bahçesine Atça Çomaklı Şehitlerimizin aziz hatırası için ölümsüzlüğün, sonsuzluğun, barışın ve bereketin sembolü olan birer zeytin fidanı diktiler.

11-03-202411-03-202411-03-202411-03-202411-03-202411-03-202411-03-202411-03-202411-03-202411-03-2024

Zeytin altından kıymetli, altından anlamlıdır çünkü zeytinde altında bulunmayan büyük bir değer vardır ki ona vefa denir. Vefa ne mi demek? Seni seveni ondan çok sevmek, sana kıymet verene ondan daha çok kıymet vermek, kötülüğü unutup iyiliği hiç unutmamak ve hatırlamak... Zeytin hatırlar. Oysa altın unutkandır. Hatırlayan zeytin ağacı her şeye rağmen geleceğe umutla bakar

Malumunuz zeytin ağacının, Anadolu’da önemli bir yeri vardır. Ölümsüzlük ağacı, hayat ağacı olarak da bilinir. Faydaları saymakla bitmez. Yüzlerce, bazı araştırmalara göre binlerce yıl yaşayabilir. Tam kurudu derken gövdesinden yeni filizler fışkırarak yeniden doğar. Biz de bu cennet vatanımızı korumak uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi temsil edebilecek özellikteki tek ağacın zeytin ağacı olabileceği düşüncesiyle şehitlerimizin anısını yaşatmak için okulumuzun bahçesini zeytin fidanlarıyla donattık.